Draai en freeswerk

Op zoek naar een bedrijf in de omgeving van Delft die voor u draai- en freeswerk kan verrichten? Dan bent u bij Van der Velde Metaal aan het juiste adres!
 

Van der Velde Metaal, uw draai en frees bedrijf

Van der Velde Metaal heeft al jaren ervaring met draai en freeswerk en dit is al sinds jaar en dag een verspanende afdeling die niet meer weg te denken is uit ons bedrijf.


Over onze draai en freeswerk afdeling

Klanten ervaren onze kracht in de snelheid, flexibiliteit en met name het meedenken met de klant om tot het gewenste resultaat te komen. Door onze jarenlange ervaring kunnen wij altijd een passende oplossing bieden.

Naast ons assortiment aan machines is er altijd een breed assortiment aan materialen aanwezig om snel te kunnen schakelen, zoals bijvoorbeeld RVS 304, RVS 316, koper, messing, kunststof maar ook diverse kwaliteiten staal en aluminium. Door het hebben van een verspaningsafdeling is het voor van de Velde Metaalbewerking mogelijk om een totaalpakket aan werkzaamheden zelf uit te kunnen voeren.

draai en freeswerk van der velde metaal
CNC draaien en frezen

CNC Draaien en frezen

Voor CNC draaien en frezen bent u bij ons aan het juiste adres. Onze afdeling verspaning is namelijk ingericht met een CNC gestuurde draaibank, CNC gestuurde freesbank en diverse conventionele machines waaronder draai- en freesbanken, slijpmachine en spiebaan steekbank. Wij zijn met name ingericht voor prototypes, enkelstuks en kleine series. Kortom, voor CNC draaien en frezen, kies je voor van der Velde Metaal!

Over ons draaiwerk

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen de verspaningstechnieken draai en freeswerk? Een belangrijk verschil is dat bij freeswerk het product niet beweegt. Bij de techniek draaiwerk, de naam zegt het al, draait het product wel. Het product draait rond en daarmee worden de snijbeweging uitgevoerd. De beweging in langsrichting en dwarsrichting wordt uitgevoerd door de beitel. Draaien wordt uitgevoerd op een draaibank. Bij Van der Velde Metaalbewerking gebeurt dit op een CNC draaibank.

draaiwerk
Van der Velde Metaal aan de slag met freeswerk

Over ons freeswerk

Wat is freeswerk nou precies? Bij freeswerk maken we gebruik van een roterend gereedschap, de frees, die er voor zorgt dat het materiaal wordt verwijderd. Het product zelf beweegt dus niet. Bij Van der Velde Metaal gebruiken we hiervoor een bedfreesbank.

‘Het bedrijf is zeer professioneel, uiterst flexibel, heeft alle technieken en de meest gespecialiseerde vakmensen in dienst waardoor wij met elk kunstwerk bij hen terecht kunnen.’
-Kunstwacht

Contact opnemen met Van der Velde Metaal

Bent u geïnteresseerd in draai en freeswerk? Of ontvangt u juist meer informatie en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Wij nodigen u vrijblijvend uit om contact op te nemen

je gegevens blijven altijd veilig

  • Toegestane bestandstypen: png, jpg, jpeg, pfd, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
  • Flexibel
  • Uitgebreide voorraad
  • Groot en divers machinepark
  • Ouderwets vakmanschap
  • Moderne technieken